Penguen hakkında bilgi

Penguen, Spheniscidae familyasını oluşturan,  dimdik durabilen, uçamayan, perde ayaklı bir kuş türüdür. Güney Kutbu, Güney Amerika, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika ve hatta Galapagos kıyılarında hayatlarını sürdürürler. Genelde kuzey kutbunda yaşarlar gibi bir düşünce olsada penguenler kuzey kutbunda yaşamazlar. Penguenler 30 – 105 cm. arasında değişik büyüklükler olarak ayrılmış 17 türü olduğu bilinmektedir. En iri olanları İmparator Penguen 45 kg. ağırlığında olanıdır. Penguenlerin boyları sıcak bölgelere doğru gittikçe küçülmektedir. Denizlerdeki kabuklular, balık ve mürekkepbalıkları ile beslenirler. Penguenlerin tüyleri, diğer kuş türlerinin tüylerine benzememektedir. Sırtları siyah veya gri, karın kısımları beyaz ince pulsu tüylerle kaplıdır. Türler birbirinden, başlarındaki renkli tüyleriyle fark edilir.. Kuyrukları kısa ve ayakları vücutlarının gerisinde olduğundan rahatlıkla dimdik ayakta durabilirler. Denizde, saatte 10 deniz mili hızla yüzebilirler. Hatta gerektiğinde bu hızlarını iki katına çıkarabilirler. Okumaya devam et Penguen hakkında bilgi